Αεροπορικά εισιτήρια

Σε περίπτωση που τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν υπήρχαν στη ζωή σου πριν τη μετανάστευση στη Γερμανία υπάρχουν κάποια βασικά δεδομένα που θα έπρεπε να γνωρίζεις.

  • Μπορείς να γλιτώσεις πολλά χρήματα κλείνοντας τα αεροπορικά σου εισιτήρια όσο το δυνατόν νωρίτερα. Κλείνοντας τα εισιτήρια τελευταία στιγμή πιθανότατα θα πληρώσεις πολύ περισσότερα χρήματα ενώ διακινδυνεύεις να μη βρεις θέση. Ο προγραμματισμός παίζει επομένως σημαντικό ρόλο. Στη Γερμανία θα διαπιστώσεις ότι το ίδιο ισχύει και για τα τρένα και λεωφορεία που πιθανόν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στο αεροδρόμιο.
  • Στην αναζήτηση σου για τα πιο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι ορισμένες αεροπορικές περιλαμβάνουν στην τιμή και τη βαλίτσα (περίπου 30 kg) που παραδίδεις και σου δίνουν δυνατότητα για 1 έως 2 αποσκευές (προσωπική και για laptop) εντός του χώρου των επιβατών ενώ άλλες χρεώνουν extra τη βαλίτσα και επιτρέπουν 1 αποσκευή εντός του αεροπλάνου με αποτέλεσμα η φθηνότερη φαινομενικά αρχική τιμή που βλέπεις σε κάποια εταιρεία να είναι ουσιαστικά ακριβότερη (εφόσον φυσικά χρειάζεσαι τις επιπλέον αποσκευές). Έτσι θα πρέπει να ελέγξεις και τις επιπλέον χρεώσεις για να δεις ποια πραγματικά είναι η οικονομικότερη λύση για εσένα.
  • Όσον αφορά τα τρένα θα δεις ότι ταξιδεύοντας με τη Deutsche Bahn μπορείς να πετύχεις χαμηλότερες τιμές στην περίπτωση που κλείσεις τα εισιτήρια νωρίτερα αλλά και σε περίπτωση που έχεις προγραμματίσει το ταξίδι σου και ξέρεις ότι δεν πρόκειται να χάσεις το τρένο ή τρένα, σε περίπτωση που υπάρχει ανταπόκριση, με δική σου υπαιτιότητα. Έτσι μπορείς να επιλέξεις από την πιο μικρή τιμή (Super Sparpreis) ,όπου θα έχεις λιγότερη ευελιξία, μέχρι τη μεγαλύτερη Flexpreis, με μεγαλύτερη ευελιξία.

Όσον αφορά τα μεγέθη (διαστάσεις και βάρος) των επιτρεπόμενων αποσκευών θα πρέπει να δεις στο site της εταιρείας που θα χρησιμοποιήσεις τι επιτρέπεται και τι όχι.

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες αλλά και τα τρένα και τα λεωφορεία διαθέτουν τη δική τους αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones η οποία θα σε διευκολύνει πάρα πολύ καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου (εισιτήρια,παρακολούθηση διαδρομής κ.α.).Χρησιμοποίησε τη!!

Για να συγκρίνεις τιμές εισιτηρίων:

https://gr.skyscanner.com/flights-to/de/cheap-flights-to-germany.html

Για να κλείσεις εισιτήρια προς το αεροδρόμιο:

https://www.bahn.de/p/view/index.shtml

https://www.flixbus.de/

Photo by Chevanon Photography on Pexels.com

1 comments

Σχολιάστε