Ευκαιρίες εργασίας στη Deutsche Bahn

Εν μέσω απεργιών και κινητοποιήσεων στον γερμανικό σιδηρόδρομο η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού δημιουργεί πολλές ευκαιρίες εργασίας για πολίτες άλλων χωρών και με μικρές δεξιότητες γερμανικής γλώσσας.

Στις περισσότερες θέσεις εργασίας στην Deutsche bahn η γνώση γερμανικών σε επίπεδο B1 επαρκεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει μετά την ανάληψη της θέσης να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκμάθηση και καλυτέρευση της γερμανικής γλώσσας.

Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί η αναζήτηση μηχανοδηγών (Triebfahrzeugführer, Lokführer με την παλαιότερη ορολογία) με γνώση γερμανικών σε επίπεδο B1👌 σε πολλές περιοχές ενώ σε άλλες απαιτείται γνώση επιπέδου B2.

Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα εκτός από το γερμανικό ausbildung με διάρκεια 3 ετών , εφόσον διαθέτετε πτυχίο σε οποιοδήποτε τομέα, αναγνωρισμένο στη Γερμανία (όπως είναι τα πτυχία από ελληνικά ΤΕΙ και ΑΕΙ) να παρακολουθήσετε ένα 9-12 μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης επί πληρωμή ώστε να γίνετε μηχανοδηγός (Umschulung). Μάλιστα επειδή το πρόγραμμα είναι ταχύρυθμο η πληρωμή σας κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι πολύ πιο υψηλή👍 απότι με το 3ετές Ausbildung.

Μπορείτε να αναζητήσετε θέσεις εργασίας στο site της Deutsche Bahn στο link παρακάτω:

https://db.jobs/de-de

Σχολιάστε