Αλλαγή διπλώματος οδήγησης σε γερμανικό

Μπορείτε εάν το επιθυμείτε να αλλάξετε την άδεια οδήγησης σας σε Γερμανική (το οποίο λόγω του ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι απαραίτητο). Πιθανόν για παράδειγμα να έχετε την παλαιού τύπου ελληνική άδεια οδήγησης και να θέλετε την νέα. Λόγω του ότι πλέον η συνήθης διαμονή σας δεν είναι στην Ελλάδα αλλά στη Γερμανία δεν μπορείτε να την αλλάξετε στην Ελλάδα με νέου τύπου ελληνική άδεια οδήγησης αλλά θα πρέπει να την αλλάξετε στη Γερμανία σε Γερμανική.

Μπορείτε να το κάνετε κλείνοντας ένα ραντεβού ηλεκτρονικά με τις αρμόδιες αρχές του μέρους όπου διαμένετε (Fahrerlaubnisbehörde).

Έτσι αναγράφοντας στη μηχανή αναζήτησης Fahrerlaubnisbehörde + το όνομα της περιοχής που μένετε + termin θα μπορέσετε να βρείτε στα αποτελέσματα τη σελίδα όπου μπορείτε να κλείσετε online ραντεβού ώστε να αλλάξετε το δίπλωμα σας. (Για παράδειγμα αν κατοικείτε στην περιοχή της Λειψίας η ανάλογη ηλεκτρονική διεύθυνση είναι https://www.leipzig.de/buergerservice-und-verwaltung/aemter-und-behoerdengaenge/aemtertermine-online/terminvereinbarung-fahrerlaubnisbehoerde/ όπου επιλέγετε Termin buchen για να κλείσετε το ραντεβού σας)

Εκεί θα πρέπει να επιλέξετε το λόγο του ραντεβού όπου θα επιλέξετε Umschreibung einer ausländischen Fahrerlaubnis aus EU/EWR und aus Staaten der Anlage 11 FeV και στη συνέχεια την ημέρα και ώρα του ραντεβού από τις διαθέσιμες ημέρες.

Στην ιστοσελίδα όπου κλείνετε το ραντεβού σας σας αναφέρονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να έχετε μαζί σας τα οποία στην περίπτωση μας είναι :

  • Διαβατήριο με την πιστοποίηση εγγραφής στο δήμο σας (Anmeldung)
  • Βιομετρικού τύπου φωτογραφία (σε όποιο φωτογραφείο αναφέρετε ότι χρειάζεστε φωτογραφία για δίπλωμα οδήγησης –Führerschein γνωρίζουν τον τύπο φωτογραφίας που χρειάζεστε)
  • Το ελληνικό δίπλωμα οδήγησης
  • Χρήματα για την διεκπεραίωση της διαδικασίας (μπορείτε φυσικά να πληρώσετε με μετρητά ή κάρτα – το ποσό που θα χρειαστείτε αναφέρεται κατά την διαδικασία του ηλεκτρονικού κλεισίματος του ραντεβού σας).

Προσοχή: Να ελέγχετε πάντα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται όταν κλείνετε ηλεκτρονικά το ραντεβού σας καθώς τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μπορεί να αλλάξουν όταν θα θελήσετε εσείς να αλλάξετε το δίπλωμα οδήγησης ή να είναι διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται παραπάνω.

Photo by ALEXGTACAR on Pexels.com

2 comments

Σχολιάστε